Nieuws

Nieuws

2 februari ’24: JBN Keurmerk is een feit!

Naast de examens van de kinderen op 2 februari, hebben we ook bezoek van Walter van der Mast gehad.  Namens judobond Nederland kwam deze ons het JBN Keurmerk uitdelen wat we dankzij alle leden hebben behaald. Ook als vereniging proberen we net als de kinderen te groeien, en voldoen we nu aan alle eisen voor dit keurmerk waarmee we ons kunnen profileren als een gezonde en goede vereniging die de zaken (zoals o.a.  gecertificeerde docenten en protocollen) netjes op orde heeft.

 


 

Examens 30 januari en 2 februari

Afgelopen week zijn de halfjaarlijkse examens geweest. 30 januari en 2 februari hebben judoka’s hun kennen en kunnen mogen laten zien voor een nieuwe graduatie. Met succes zijn natuurlijk alle judoka’s geslaagd en mogen zij met trots hun nieuwe slip of band dragen.


 

Roermond, zondag 17 december.

Vandaag een bijzondere dag voor  Stijn Meijs. Stijn staat gereed om examen te doen voor zijn zwarte band. Net als 40 andere kandidaten moeten zij vandaag hun kennen en kunnen demonstreren voor 3 examinatoren die dan bepalen of jij inderdaad waardig genoeg bent, voor het dragen van een zwarte band.

  • Stijn heeft samen met zijn judopartner Rutger, hier meer dan een jaar geoefend. Samen met Rutger heeft hij dan ook op deze dag een heel mooi examen kunnen laten zien en hij is dan ook terecht geslaagd voor zijn 1e dan / Zwarte Band. Wij als vereniging zijn hier dan ook hartstikke trots op dat we samen met onze judoleraren meester Hub en meester Eric, judoka’s bij onze vereniging hebben die kwaliteit kunnen neerzetten en daarvoor beloond worden!

Stijn en ook Rutger, van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat van jullie werk!


Geleen, zondag 3 december.

3 judoka’s hebben vandaag een wedstrijd voor de boeg. Diem Lenoir, Jake Theeuwen en Dani Weusten doen vandaag mee aan het toernooi van Budoclub Oud Geleen. Een groot toernooi waar meer als 450 judoka’s van Nederland, België en Duitsland aan mee doen.

Alle drie de judoka’s moesten tegelijk judoën dus dat is opeens een uitdaging voor een coach. 1e grote wedstrijd voor Diem, die bij zijn eerste match heel snel verrast werd op zijn rug werd geworpen en daardoor de wedstrijd verloor. Echter nu voorbereid op wat komen kan gaan, weet hij de 2e wedstrijd naar zich toe te trekken door continu aan te vallen en wint op scheidrechter beslissing. 3e wedstrijd verliest hij helaas omdat zijn tegenstander iets beter is en hij wordt 4e

Jake ziet de bui al hangen. 2e grote toernooi van hem en hij ziet bekende van het toernooi van Valkenburg. Ook Jake verliest zijn 1e wedstrijd en weet zijn 2e wedstrijd te winnen en verliest vervolgens de 3e, waardoor hij 4e wordt. Echter weet hij het langer vol te houden van zijn tegenstander waar hij in Valkenburg redelijk snel verloor.

De verrassing vandaag komt van Dani. Hij is dit seizoen begonnen en dit is zijn allereerste toernooi. Hij weet de 1e wedstrijd te winnen. Zijn 2e tegenstander krijgt ook geen kans en deze wedstrijd komt ook op zijn naam. Zijn 3e partij gaat wat stroever. Deze verliest hij helaas en wordt 2e, wat een zeer mooi resultaat is.

Alle 3 de judoka’s hebben op dit toernooi SUPER goed gejudood en gefeliciteerd met jullie resultaten.


 

Valkenburg, zondag 29 oktober.

In alle vroegte melden zich 2 judoka’s van Hakushi om 8.15 uur bij de Polfermolen om mee te doen met het Geuldaltoernooi. Een toernooi waar circa 350 deelnemers aan meedoen.

Voor Jake, zijn 2e toernooi sinds hij dit seizoen lid is geworden, komt in poule van 10 man. Wat uiteindelijk betekent dat hij 6 wedstrijden moet draaien. Hij start heel goed en laat mooi judo zien, waarvan zelfs de scheidsrechters onder de indruk zijn. Met 3 gewonnen en 1 verloren wedstrijd, komt hij in de kruis finales voor 1e, 2e, 3e en 4e plaats. Hier staat hij echter voor judoka’s die veel langer op judo zitten en oranje band hebben. Hier moet hij voor nu zijn meerdere in kennen en eindigt van deze grote groep op de 4e plaats.

Voor Eric is dit zijn eerste toernooi. Eric zit daarentegen in een kleiner groepje. De eerste wedstrijd begint goed echter laat hij zich verrassen en wordt hij op de rug gegooid. Tweede wedstrijd gaat beter. Hier weet hij zijn tegenstander op zijn rug te krijgen waar hij helaas geen punt voor krijgt. Maar hij gaat gelukkig door naar een houdgreep en weet zijn tegenstander 20 tellen lang vast te houden waardoor hij de wedstrijd wint, wat hem de 2e plaats geeft van de deze poule!

Super trots zijn we als vereniging op deze 2 judoka’s.

 


Zaterdag 30 september 2023 hebben wij als vereniging, in samenwerking met judovereniging Ubachsberg, ons 1ste beginnerstoernooi georganiseerd. Hier zijn circa 80 judoka’s op af gekomen, waarvan 9 judoka’s van onze eigen vereniging. Voor deze judoka’s was dit hun allereerste officiële toernooi en zij hebben allemaal super gejudoëd.

Dit zijn hun resultaten geworden.

1e plaats voor:  Diem en Jake

2e plaats voor: Fer, Jaidy en Julian

3e plaats voor: Daan, George en Sebas

4e plaats voor: Jo

Het toernooi was natuurlijk niet mogelijk geweest als we geen beschikking hadden gehad van de vele vrijwilligers die ons deze dag hebben geholpen, dus naast dat we trots zijn op onze judoka’s, zijn we ook hartstikke blij als vereniging dat we op de hulp van ouders en oudere judoka’s hebben kunnen rekenen, waardoor het toernooi een succes geworden is.

 

 

 


 

Vanaf zaterdag 13 mei biedt judovereniging Hakushi Budo Ryu in Gulpen judolessen aan kleuters vanaf 3 jaar.

 

Spelend leren de kinderen kennis maken met vallen, rollen en stoeien. Tijdens de lessen ligt de aandacht op zelfvertrouwen krijgen, lichamelijke coördinatie, respectvol met elkaar omgaan en discipline.

De lessen worden aangeboden aan de kinderen, maar u als ouder speelt hierin een hele belangrijke rol. U begeleidt en stimuleert namelijk uw kind in deze 45 minuten durende les. Samen met u leert uw kind zijn of haar eerste stappen in het judo.

Kom op zaterdag 13 mei langs of informeer bij ons secretariaat voor meer informatie.