Nieuws

Nieuws

JAKE THEEUWEN LIMBURGS KAMPIOEN!

Op zaterdag 20 oktober vonden er in Roermond de District kampioenschappen plaats voor de jeugd. Enkele leden hebben hiervoor een uitnodiging gehad waarvan we dachten dat dit een mooie ervaring kan worden op wat zwaardere wedstrijden te judoën. Jake Theeuwen had zich hiervoor opgegeven en samen met zijn familie, die hem kwam supporteren, verschijnt hij in de middag in Roermond om uit te komen in de categorie -38kg onder de 10 jaar.

De eerste wedstrijd was misschien wel het spannendste. Met een klein beetje zenuwen stapt hij de mat op en staat hij tegenover een oranje band. Beide proberen wat technieken maar de tegenstander leidt toch een beetje de wedstrijd. Jake die wat afwachtend is, wordt dan ook opeens op zijn rug geworpen. Echter… omdat de tegenstander om het hoofd grijpt voor het maken van deze techniek, wordt dit punt afgekeurd. Jake zelf krijgt later ook een straf vanwege passiviteit, wat het vuurtje bij hem doet aanwakkeren. Jake gaat aanvallender judoën en weet vervolgens met links een O soto gari te scoren en wint de wedstrijd.

2e wedstrijd verloopt soepeler. Ook deze tegenstander heeft oranje band. Bij het starten van de wedstrijd is hij altijd heel kort het initiatief kwijt maar pakt dit gelijk weer terug. Hij weet 1 wazari te scoren met een beenworp. de tegenstander probeert ook nog wat in te zetten maar Jake pareert dat met een indraai techniek/heupworp en scoort hiermee zijn 2e wazari en wint deze wedstrijd ook.

3e wedstrijd duurt maar 6 seconden. zelf verzekerd stapt hij op de tegenstander af en maakt meteen een Ippon met een rechtse Osoto gari en wordt zo kampioen van Limburg in de klasse -38kg, onder de 10 jaar.

Als vereniging en trainers zijn we super trots op Jake met zijn resultaat en inzet. Hij heeft super mooi judo laten zien en hij mag zich de eerste Limburgse kampioen van Hakushi noemen!


 

28 september, Beginnerstoernooi HAKUSHI

Na weken voorbereiding was het zaterdag 28 september tijd voor ons beginnerstoernooi wat we als vereniging doen organiseren. Meer als 80 enthousiaste judoka’s hadden zich ingeschreven om hieraan deel te nemen. Op drie matten werd er fanatiek gestreden en binnen 2 uur waren alle wedstrijden afgerond. Het was een sportieve en vlotte middag waar alles gesmeerd liep en waarin we een paar mooie judomomenten zagen van beginnende judoka’s.

We willen alle deelnemers bedanken voor hun sportieve bijdrage, maar vooral de vrijwilligers die ons hierin hebben geholpen om dit toernooi te bewerkstellen. Dankzij hun hulp en de tijd die ze hebben genomen om vooraf te oefenen liep alles deze dag op rolletjes.