Judo toernooi Afsluiting 2021-2022

Judo toernooi Afsluiting 2021-2022

Seizoens afsluiting 2021-2022 Judotoernooi:

Het begon rustig, iedereen kwam langzaam binnendruppelen. De judoka’s speelden tikkertje. En de groep werd langzaam compleet. Op een gegeven moment werden alle judoka’s de mat opgeroepen.

Recent hebben we een zwarte band erbij gekregen binnen Hakushi: Rutger. Hij heeft bewezen dat drie keer scheepsrecht is. Hij heeft altijd gedroomd van een zwarte band met zijn naam erop. Deze kreeg hij dan ook van ons bestuur als blijk van waardering.

De teams waren gemaakt en de vier coaches waren: Jaime, André, Rutger en Cathy. Ieder team was aan elkaar gewaagt en de wedstrijden konden beginnen.
De coaches vertelden nog een paar laatste tips voor en na iedere wedstrijd. Daarna werden er weer een witte en een rode band geknoopt bij de volgende judoka’s die met elkaar de wedstrijd aangaan.

De spanning in de zaal steeg bij iedere wedstrijd. Wie zal de winnaar worden?
Uiteindelijk was het zover alle wedstrijden waren gespeeld en er was een winnaar uitgekomen. Maar eerst werd er een beste judoka uitgeroepen die een schitterende trofee kreeg, Nick Lindelauf had deze eer, omdat hij vaker meerdere lessen op een dag volgt en omdat het plezier van hem afstraalt als hij op de mat bezig is.

Dan de winnaars: het team van… Jaime. Dit team leek rustig aan de kant maar het moment dat ze de mat op kwamen bleken ze een team van tijgers. Deze jongens hebben uiteindelijk een mooie overwinning naar zich toe weten te slepen.

Na al dit zweet ging iedereen zich omkleden en stond er beneden drinken en broodjes frikandel of hamburger klaar voor alle hardwerkende judoka’s. En met nog een potje tikkertje werd deze mooie dag in de speeltuin afgesloten.
We willen iedereen graag bedanken voor hun deelnamen en we zijn blij met dit geslaagde resultaat.